Tesla Battlesheet

Tesla’s auto’s zijn helemaal geweldig. Wij hebben al veel Tesla’s mogen behandelen. Natuurlijk zijn er hier en daar dingetjes die anders of beter kunnen, maar Tesla is niet voor niets nodig steeds marktleider op het gebied van elektrische auto’s. In plaats van Tesla af te zetten tegen concurrenten, willen we de Tesla modellen eens nader onder de loep nemen.

Verschillen tussen de Tesla’s

We hebben voor het gemak de modellen in een battlesheet gezet. De data is op basis van de meest luxe uitvoeringen van de modellen. Het valt direct op dat de Model 3 veel minder heeft dan de anderen. Logisch ook, omdat de model 3 het ‘budget-model’ is. Qua uiterlijk lijkt hij verder nogal op de Model S. De Model 3 is de meest basic versie. Er zitten alsnog hele leuke snufjes op en hij rijdt comfortabel. Maar verder onderscheidt hij zich niet heel erg van concurrerende elektrische auto’s van andere fabrikanten.

De Model S en Model X lijken qua uiterlijk helemaal niet op elkaar, maar zijn qua luxe en comfort wel erg te vergelijken. Ze hebben nagenoeg dezelfde leuke snufjes en extra’s. Deze twee modellen wijken vooral qua doel van elkaar af. De Model X is groot, robuust en heeft een enorme laadruimte in vergelijking met de Model S. De Model X is dan ook erg geschikt als gezinsauto of als reisauto. De Model S is veel zakelijker en rijd je dan ook vooral om op een luxe wijze van A naar B te komen. Deze is dus erg geschikt voor het zakelijke segment.

De Model X wordt, naar onze ervaring, toch ook vaak gekozen voor zakelijke rijders. Dat heeft er uiteraard ook mee te maken dat de Model S pas veel later op de Nederlandse markt kwam.

De lak van Tesla

Alle Tesla modellen hebben één ding gemeen: de zachte lak. Iedere autofabrikant heeft eigen formules en processen bij het samenstellen van de auto’s. Zo heeft Volkswagen doorgaans een zeer dunne laag lak, maar hun lak is vrij hard. Tesla’s hebben een heel dikke laag lak, maar die lak is relatief zacht. Dit heeft als gevolg dat er snel steenslag in te zien is, de lak verkleurd en beschadigt snel door zonlicht en weersinvloeden en vliegjes en vogelpoep maken snel vlekken. Zonde van de auto natuurlijk.

Tesla model battlesheet