Tesla model 3

De Tesla model 3 heeft in het derde kwartaal van dit jaar een goede score geboekt! In Amerika tenminste: hij staat op de nummer 5 best verkochte sedans op Bloomberg. De Tesla model 3 is 55.800 keer verkocht in het derde kwartaal.

Bijzondere prestatie

Dit is een bijzondere prestatie! Niet alleen is de Tesla model 3 de enige elektrische auto in de top 10 best verkochte sedans in Amerika, maar de levering en productie van de Tesla model 3 is sterk toegenomen! Interessant feitje: in het derde kwartaal van 2012 was de totale productie van Tesla 321 auto’s per maand. In het afgelopen kwartaal waren dit er 80.142! Dat is bijna een 25.000% productietoename in slechts 6 jaar.

Om het geheel nog spectaculairder te maken, de Tesla model 3 wordt meer gezien als luxe auto en de versie die $60.000,- kost (de enige versie die nu op de markt is), is het meest populair. Tesla hoopt rond het einde van het jaar de goedkopere versie van $35.000,- op de markt te brengen, waar vermoedelijk nog veel meer vraag naar is!

Tesla model 3 in Nederland

In Nederland moeten we nog even wachten op de Tesla model 3. Op 26 mei berichtte Musk dat de linksgestuurde Tesla model 3 halverwege 2019 ook in Europa en Azië beschikbaar komt. Laten we het voor Tesla hopen, de Tesla model 3 lijkt razend populair en kan wellicht het bedrijf redden, mits er een grote afzet is.

Tesla model 3

Sceptici

Hoewel de beloften van Musk erg mooi zijn, is men toch wel erg sceptisch, zowel over het bedrijf als over de Tesla model 3. Er waren al problemen met de remmen en veel mensen, die de Tesla model 3 hebben besteld met een aanbetaling, zitten al heel lang te wachten.

Ook is de vraag hoe lang Tesla blijft voorlopen op de markt. De mooie visie van Elon Musk kan nu ook zijn ondergang worden. Onder het mom van met elkaar de wereld beter en schoner maken heeft hij alle patenten vrijgegeven en kunnen zijn concurrenten volop profiteren van de technische kennis van Tesla.

We zullen zien wat er van gaat worden! Wij zijn in ieder geval super enthousiast dat de model 3 steeds dichterbij komt!

Tesla model 3