Rondrijden in een Kalashnikov!

Tesla-Kalashnikov

Dat leest u goed! Binnenkort kunt u in een Kalashnikov rijden. De Russische producent van het snipergeweer en de AK-47 heeft aangekondigd een vol-elektrische auto op de markt te gaan brengen die met Tesla moet concurreren.

Niet zo goed met Tesla

Het is al een tijdje bekend dat het niet zo goed gaat met Tesla. De topman van Tesla, Elon Musk, is helemaal doorgewerkt, de productie loopt niet lekker en de aandelen zijn niet erg stabiel. Naast de recente stunt van Elon Musk, die hem bijna een delict opleverde voor het beïnvloeden van de beurs, liet hij recentelijk ook een Tesla auto in een baan rond de aarde lanceren. Het is duidelijk dat Tesla wat positieve reclame kan gebruiken. Laten we hopen dat het snel weer goed gaat met het bedrijf, zodat we van de Tesla’s kunnen blijven genieten.

Onverwacht alternatief

Ineens is er een Europees alternatief! De Kalashnikov. De elektrische auto moet een alternatief bieden voor de Tesla. Hoewel auto’s er tegenwoordig, snel, gestroomlijnd en futuristisch uitzien, gooit Kalashnikov het over een heel andere boeg. De Kalashnikov CV-1, zoals het gaat heten, is een retro-style hatchback dat doet denken aan een model uit de jaren ‘70, de ‘Izh-Kombi

 

Tesla-Kalashnikov

Op zich niet raar

Deze ontwikkeling is voor het bedrijf Kalashnikov op zich niet vreemd. Ze maken naast geweren ook ander materiaal dat ze aan het leger leveren. Ze hebben al ervaring met het ontwikkelen van een elektrische motor. Het is duidelijk dat het bedrijf meer markten wil aansnijden. De elektrische auto past binnen die strategie.

De specs

Wat krijgt u nu allemaal met de CV-1? Volgens nieuwsberichten heeft het autootje een bereik van ongeveer 350 kilometer. Daarnaast gaat het van 0 tot 100 in 6 seconden. Niet slecht dus. Ook schijnen er geavanceerde snufjes in te zitten die niet onderdoen voor Tesla.

De Kalashnikov CV-1 is echter nog niet op de markt. Daarnaast kan het nog wel even duren voordat het ook op de Nederlandse markt is. Omdat het nog in de ontwikkelfase is, is er ook nog geen prijskaartje bekend van de elektrische auto.

 

Tesla-Kalashnikov