Tesla Autopilot: Versie 9 komt eraan

Tesla autopilot

Tesla blijft, ondanks alle turbulentie rondom het bedrijf, gewoon doorontwikkelen. De updates van de laatste maanden hebben al voor grote vooruitgang gezorgd. Deze Youtuber heeft twee weken geleden de updates getest en was onder de indruk van het resultaat wat betreft de Tesla autopilot:

Tesla autopilot update

Het huidige systeem had al leuke opties, zoals het verwisselen van baan en het automatisch uit de garage rijden van de auto. De nieuwe versie van de Tesla autopilot komt eraan. Omdat we nu eenmaal nieuwsgierig zijn hebben we gekeken naar wat de Tesla autopilot ons gaat brengen en dit kunt u verwachten:

 1. ‘On ramp/ off ramp: Deze feature is erg slim. Tesla beschrijft het als volgt: ‘Op de snelweg zal de Tesla bepalen welke baan het beste voor u is. Autopilot kijkt of er mogelijkheden zijn te switchen naar een snellere baan. Daarnaast houdt autopilot uw afslag in de gaten en zal automatisch remmen, van baan wisselen en de afslag nemen. Daarna geeft het de controle weer terug aan u.’ Ideaal toch?
 2. Het gebruikersscherm van de autopilot krijgt een facelift. Zo worden nieuwe modellen uitgerust met extra camera’s die een eventuele crash vastleggen. Deze camera’s worden ook gekoppeld aan de interface zodat de auto’s rondom worden weergegeven op het scherm. Zo worden ‘blind spots’ voorkomen.
 3. Een aantal van de meest populaire Atari-spellen worden geïnstalleerd. Sommige van deze spellen kun je spelen met het stuur!
 4. Musk heeft aangegeven dat deze update vooreerst focust op veiligheid! Blijkbaar wordt de veiligheid van Tesla’s flink verbeterd, maar hoe precies is nog niet helemaal duidelijk.
 5. Tesla heeft een veel snellere chip ontwikkeld die de Drive PX2 gaat vervangen.

Overall een mooie vooruitgang, vooral op het gebied van volledig autonoom autorijden, wat Tesla probeert te bereiken.

Het systeem kost $5.000,- bij de aanschaf van een Tesla. Als je het naderhand aanschaft kost het $6.000,-. Hoeveel het precies in euro’s gaat kosten is nog niet zeker.

Tesla in de toekomst

Elon Musk heeft grote plannen voor Tesla. Het is dan ook algemeen bekend dat hij groter beloofd dan hij kan leveren. Maar dat geeft niets, als hij later maar alsnog levert. Wat Musk met Tesla wil bereiken is het volgende:

 1. Een volledige transitie naar groene energie;
 2. Dat ieder transportbedrijf een elektrische vrachtwagen rijdt, omdat die veel goedkoper gaat zijn;
 3. Voldoen aan de verwachte vraag van 1.000 GWh batterijen in 2025. De vraag naar deze batterijen zou vertienvoudigen;
 4. De meest geavanceerde fabriek ooit bouwen. De productie van Tesla’s is niet wat Musk ervan verwacht had. Hij wil een volledig zelfvoorzienend, geautomatiseerde fabriek bouwen. De technieken daarvoor zouden zo revolutionair moeten zijn dat anderen het nabootsen en de wereld meteen zuiniger wordt;
 5. Een geautomatiseerd, elektrisch openbaar vervoer. In sommige steden rijden al onbemande voertuigen. Tesla wil dat ook taxi’s elektrisch en onbemand rijden.
 6. Carpooling 2.0. De gemiddelde auto-eigenaar zou maar zo’n 5% van zijn tijd in zijn auto zitten. Dat betekent dat een auto 95% van de tijd niets doet. Dan kan de auto tenminste ook niet slijten! Musk wil graag dat mensen auto’s gaan delen. ‘Car on demand’. Als je een auto nodig hebt, dan stap je er gewoon in een.

Grote plannen dus. We zijn benieuwd wat er van waar wordt. Voorlopig blijven we ongeduldig op de autopilot van versie 9.0 wachten.

Tesla autopilot