Verborgen functies van uw Tesla X & S

Tesla-hidden-features-carguys

Leuk, nu u zo’n moderne en milieu-verantwoorde auto hebt, maar het doet verder hetzelfde als iedere andere auto: het brengt u van A naar B. Toch doet het veel meer dan  dat. Wist u dat uw Tesla een dansshow kan geven? Dit is wat er allemaal kan met een Tesla zonder dat u het wist:

Tesla Show Off

Het model X is uitgerust met de ‘show-off mode’. Uw Tesla speelt ‘Wizards In Winter’, lampen gaan knipperen, vleugeldeuren worden vleugels en uw auto gaat helemaal los! Leuk om uw nieuwe auto te introduceren bij uw familie. Houdt de ‘T’ vijf seconden lang ingedrukt. Er verschijnt een scherm waar om de toegangscode wordt gevraagd. Type hier ‘holiday’ of ‘ModelXmas’ en druk op ‘OK’. Oh ja, en wees er klaar voor om alle grappen en blije gezichten over u heen te laten komen.

Psychedelic Cowboy Road

Weet u nog dat u vroeger opging in Mario Kart? Druk snel vier keer achter elkaar op ‘autopilot’ en de weg op uw scherm verandert in de regenboogweg van Mario Kart. Oh ja, u hoort ook Will Ferrel enthousiast op een koeienbel slaan terwijl de parodie van de Blue Oyster Cult theme ‘Don’t Fear the Reaper’ door de SNL cast wordt gezongen. We wisten dat Musk een nerd is maar…

Sketch Pad

Klik drie keer achter elkaar op de T op het hoofdscherm en het veranderd in een schetsboek. Lekker tekenen maar. Oh ja, u kunt uw tekening inleveren bij Tesla voor feedback.

Onderzeeër

U kunt maar beter niet de zee inrijden met uw Tesla. Elon Musk was echter zo enthousiast over de onderzeeër in de James Bond-film ‘The Spy who Loved me’ dat hij de onderzeeër zelf gekocht heeft op een veiling. Daar bleef het niet bij, als u de T op het startscherm ingedrukt houdt, wordt er om een code gevraagd. Type in ‘007’. Als u dan in het menu van de luchtvering kijkt ziet u in plaats van uw auto de onderzeeër staan. In plaats van ‘hoog’ en ‘laag’ staat er ‘diepte’ van 0 tot 20.000 League. Een league is een afstandsmaat die niet meer wordt gebruikt, maar is de afstand die een persoon in een uur kon lopen. Ook is ‘driver’ verandert in ‘diver’.

Mars

Als u niet ‘007’ intypt maar ‘Mars’, verandert uw GPS-scherm in de oppervlakte van Mars en uw auto wordt de Mars-Rover. Hoe cool is dat!

Rainbow show

Als uw auto wordt opgeladen, klik dan tien keer snel op de oplader. Het stopcontact van uw Tesla geeft nu een kleurenshow.

Santa Mode

U kunt nu in stijl met de arrenslee van de kerstman over een ijsweg glijden. Met de voice-command ‘HoHoHo’ gaat uw auto over in de ‘Santa Mode’. Met uw knipperlichten kunt u de jinglebells afspelen. Ook leuk: de sensoren van uw auto zien andere weggebruikers en geeft ze in uw scherm weer als rendieren.

Hier zit een hidden feature in de hidden feature. Als u de voice-command ‘HoHoHo Not Funny’ inspreekt wordt het liedje ‘Grandma Got Run Over By a Reindeer’ afgespeeld in Santa Mode.

Performance

We zijn nu wel gewend aan het code-menu, maar voor de zekerheid: Houdt de T ingedrukt in het hoofdmenu en er wordt om een toegangscode gevraagd. Type in ‘performance’. Er verschijnt een dropdown-menu aan de linkerkant met verschillende versies van de tesla. Zo kunt u een P90D downgraden naar een 70. Veel plezier.

42

Klik op de T en er verschijnt een scherm met info over uw auto. U kunt hier de naam van uw auto aanpassen. Type ‘42’ en, voor de echte nerds onder ons, u snapt al wat er gebeurt. Douglas Adams schreef het boek ‘The Hitchhikers Guide to the Galaxy’. In het boek maakte hij de grap ‘het antwoord op de ultieme levensvraag, het universum en alles is 42’. Over deze grap werd veel meer gesproken dan over het boek zelf, door de wiskundige waarde van het getal 42. Uw auto heet vanaf nu ‘Life, the Universe and Everything’.

Space Ball’s Ludicrous Speed

U kunt de acceleratie van uw P90D aanpassen van Sport naar Ludicrous. Houdt de knop Ludicrous vijf seconden lang ingedrukt en u krijgt de animatie van Space Ball’s Ludicrous Speed.

Monty Python

In Amerika is het al mogelijk, u kunt uw Tesla vragen om een Monty Python sketch af te spelen. Het heeft ze allemaal. Het werkt alleen ‘nog’ niet in Europa.

Birthday

Elon Musk heeft beloofd dat Marilyn Monroe binnenkort happy birthday voor u zingt. Dat stond altijd al op mijn bucketlist.

Tesla Team

Benieuwd wie uw Tesla heeft gemaakt? Klik op de T en het informatiescherm over uw auto verschijnt. Houdt de hoek rechtsonder tien seconden ingedrukt en een foto van het Tesla team komt tevoorschijn.

Elon Musk heeft een ‘Easter-egg-menu’ gemaakt. Sommige opties duurden meer dan een jaar om te vinden door sommige gebruikers en sommige zijn nog steeds niet gevonden. Om ons te helpen heeft hij het menu gemaakt zodat u makkelijker toegang hebt tot deze hidden features. Klik op de ‘T’ in het hoofdscherm. Nu verschijnt er een menu met informatie over je auto. Schuif dit menu naar beneden aan de drie streepjes bovenin en tadaa, daar zijn de easter eggs. Niet allemaal trouwens, dus ga gerust op ontdekkingstocht, maar niet tijdens het rijden natuurlijk 😉